Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Het paasfeest valt dit jaar op 21 en 22 april

Kip ik heb je!
 

We hebben al van mooi voorjaarsweer mogen genieten. De krokussen, narcissen en diverse bloesembomen staan in bloei en de eerste lammetjes huppelen in de wei. Het is lente en weldra wordt het Pasen!
 
In de Wereldwinkel zijn de vrijwilligers ook weer druk bezig geweest om paasversieringen, zoals kippen en eieren van verschillend materiaal en in vrolijke kleuren aan te brengen.
 
De grappige kippen van gevlochten metaal van Mundomi worden gemaakt in een overdekte werkplaats in Indonesië. Het bedrijfje wordt gerund door Niluh en Nyoman. Niluh is een vrolijke en drukke dame, die het contact met de klanten en leveranciers onderhoudt.
 
Mundomi verwerkt  touw, hout en metaal tot diverse producten. Het bedrijf voldoet aan de voorwaarden van eerlijke handel. Bij de werkplaats staan kleine woningen waar de families wonen. Op het erf lopen de kippen tussen de spelende kinderen. Opa en oma helpen daar waar nodig is, zoals de zorg voor de kinderen en andere kleine klusjes in en rond het huis.
 
Met de aankoop van de producten uit de Wereldwinkel wordt het voor de ambachtslieden uit de ontwikkelingslanden ook een vrolijke Pasen.


 
Welkom op Voorstraat 73 te Brielle.