Moederdagcadeautje in de Wereldwinkel

Moederdagcadeautjes in de Wereldwinkel

In 1914 is een alleenstaande lerares uit Philadelphia met Moederdag begonnen.

Zij bewonderde haar eigen moeder zeer en daarbij de rol die moeders in de maatschappij hebben. Zelf heeft zij nooit kinderen gekregen. De mening over wie er gestart is met Moederdag is overigens omstreden.

Op de tweede zondag in mei wordt in Nederland Moederdag gevierd. Deze traditie begon in 1925 en wordt wettelijk erkend als een officiële feestdag.

In andere landen wordt de dag soms ook op een andere dag in maart, april en mei gevierd. In Australië zelfs in augustus.

We kennen vast allemaal nog het gevoel om het allermooiste cadeau voor onze moeder te willen vinden. Het valt niet mee om iets te bedenken maar in de Wereldwinkel zijn verschillende grote en kleine cadeautjes te ontdekken om mama/moeder te verwennen, ook voor de kleine portemonnee.

Als je binnenstapt in de Wereldwinkel zul je het zien; de gelukspoppetjes uit Brazilië, vilten en metalen vogeltjes en fraaie halssieraden, gemaakt van steentjes, schelpen en kralen. Of een metalen bloem voor in de tuin. Een theeboeket (samengesteld met thee en chocola) of een geurig stukje zeep. Een prachtige zon van keramiek. Een gezellige kaart of mooie beker uit Afrika.

En nog veel meer moois en liefs. Zo maak je je moeder blij maar ook de moeders uit de ontwikkelingslanden die de mooie producten maken! Zij hebben door je aankoop een beter bestaan.